Durabook Z14I

30.08.2024

|

Průmyslové počítače a periferie

Durabook Z14I je výkonný a odolný notebook navržený pro použití v náročných prostředích, kde jsou klíčové spolehlivost, výkon a odolnost. Tento robustní notebook je vybaven procesorem Intel® Core™ Ultra s integrovaným NPU (Neural Processing Unit) AI enginem, což mu poskytuje jedinečné schopnosti v oblasti umělé inteligence a zpracování dat. Durabook Z14I je ideální volbou pro profesionály pracující v terénu, obranných silách, průmyslových odvětvích a dalších oblastech, kde je vyžadována vysoká výkonnost v extrémních podmínkách.

Klíčové vlastnosti

  1. Procesor Intel® Core™ Ultra s integrovaným NPU AI Engine
    • Notebook je vybaven nejnovějším procesorem Intel® Core™ Ultra, který poskytuje vysoký výkon pro náročné aplikace a multitasking. Integrovaný NPU AI engine přináší vylepšené schopnosti zpracování umělé inteligence, což umožňuje rychlejší analýzu dat, rozpoznávání obrazů a hlasu a optimalizaci výkonu aplikací náročných na AI.
    • Tento procesor kombinuje výkonná jádra s nízkou spotřebou energie, což zajišťuje optimální výkon při zachování energetické účinnosti, což je klíčové pro použití v terénu.
  2. Odolnost a robustní konstrukce
    • Durabook Z14I je konstruován tak, aby odolal těm nejnáročnějším podmínkám. Je certifikován podle vojenských standardů MIL-STD-810H a má stupeň krytí IP66, což znamená, že je plně odolný proti prachu a chráněn proti tryskající vodě. Je navržen tak, aby odolal pádu, vibracím, vysokým a nízkým teplotám a dalším náročným podmínkám, což z něj činí ideální nástroj pro terénní práce a průmyslové použití.
    • Notebook je vybaven zesíleným rámem a odolnými konektory, které zajišťují dlouhou životnost i při intenzivním používání v drsných prostředích.
  3. Výkonný displej a grafika
    • Z14I je vybaven 14″ Full HD displejem s vysokým jasem 1200 nitů, který je dobře čitelný i na přímém slunečním světle. Displej je dotykový a podporuje ovládání v rukavicích, což je klíčová vlastnost pro použití v terénu nebo v průmyslových podmínkách.
    • Integrovaná grafika Intel® Iris® Xe poskytuje dostatečný výkon pro zpracování graficky náročných úloh, což z něj činí vhodný nástroj pro analýzu dat, GIS aplikace a další vizuální úkoly. Volitelně je možné dodat s grafickou kartou NVIDIA® RTX A500 pro přesnou vizualizaci a rychlé zpracování složitých fyzikálních modelů.
  4. Široká konektivita a rozšíření
    • Durabook Z14I nabízí široké možnosti připojení včetně 2x USB 3.2, 2x Thunderbolt™ 4, dvou sériových portů, a možností připojení dvou nezávislých displejů přes VGA a HDMI. Podpora moderních komunikačních technologií, jako jsou Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4BT, 4G LTE a 5G, zajišťuje spolehlivé připojení v jakémkoli prostředí. Volitelné jsou komunikační moduly dedikovaná GPS, 4G LTE a 5G modem.
    • Notebook také nabízí modulární rozšíření pro přidání speciálních modulů, jako jsou NFC, čtečky karet, sériové porty, nebo další úložiště, což umožňuje přizpůsobení pro specifické potřeby uživatelů.
  5. Bezpečnost a správa dat
    • Durabook Z14I je vybaven pokročilými bezpečnostními funkcemi, včetně TPM 2.0, čtečky otisků prstů a volitelných funkcí pro šifrování dat. Tyto funkce zajišťují ochranu citlivých dat a zvyšují bezpečnost při práci v terénu.
    • Notebook podporuje vzdálenou správu a monitoring, což umožňuje IT týmům efektivně řídit zařízení i v rozlehlých a obtížně přístupných oblastech.

Aplikace

Durabook Z14I je ideální volbou pro profesionály, kteří vyžadují spolehlivý výkon v extrémních podmínkách. Mezi typické aplikace patří:

  • Obranné a bezpečnostní složky: Díky své odolnosti a schopnostem zpracování AI je vhodný pro armádu, policii a záchranné složky, které potřebují robustní nástroj pro sběr a analýzu dat v terénu.
  • Průmyslové použití: V průmyslových odvětvích, kde je kladen důraz na odolnost a schopnost zpracovávat složitá data v reálném čase, jako jsou energetika, těžba nebo stavebnictví.
  • Terénní výzkum a monitorování: Notebook je ideální pro terénní výzkumníky a inženýry, kteří potřebují přístup k výkonným nástrojům pro analýzu dat přímo v místě výkonu činnosti.

Závěr

Durabook Z14I s procesorem Intel® Core™ Ultra a integrovaným NPU AI engine představuje špičkový odolný notebook, který kombinuje výkon, odolnost a inteligenci v kompaktním balení. Jeho schopnost pracovat v extrémních podmínkách, spolu s pokročilými funkcemi umělé inteligence, jej činí ideálním nástrojem pro širokou škálu aplikací v terénu a průmyslu.

Zaujal Vás tento produkt? Chcete ho koupit nebo získat další informace?

Napište nám na [email protected] nebo zavolejte na +420 597 407 321

Podívejte se také na naše PROJEKTOVÉ NOVINKY
a do sekce CO SE U NÁS DĚJE

ELVAC E-SHOP

Poskytujeme obchodně-technické a inženýrsko-dodavatelské služby v oblasti průmyslové automatizace, průmyslových a speciálních PC systémů, silnoproudé elektrotechniky a jednoúčelových strojů.

Odolná průmyslová výpočetní technika, komponenty a periferie

Komponenty a přístroje pro energetické soustavy

Průmyslová komunikace, převodníky, měření a sběr dat

Speciální monitory
a zařízení EIZO

Kontaktní formulář

VYPLŇTE PROSÍM VAŠE ÚDAJE A MY SE VÁM BRZY OZVEME.


HLEDÁME NOVÉ
KOLEGY